Autobedrijf Mulder

Import service met garantie

Hoe zit het met tweedehands elektrische auto verkopen?

Het helpt ook altijd een handje mee wanneer de verzekering en APK nog niet vervallen zijn. Relatief kleine mankementen kunnen misschien alsnog voor de verkoop hersteld worden om de prijs hoger te krijgen. Ook een net voorkomen (zowel buiten als binnen) speelt een grote rol bij het doen slagen van de verkoop.
De markt voor elektrische auto’s is sterk aan het groeien en komt dat mede door de toepassing van steeds nieuwere technieken. Zo kan een moderne elektrische auto langer met een volle lading mee en neemt het opladen van de batterijen ook minder tijd in beslag. Met de verkoop van al deze nieuwe elektrische auto’s, zijn er ook op de tweedehandse automarkt tal van deze occasions te vinden. De vraag naar zulke elektrische auto’s is groot vanwege het prijsvoordeel ten opzichte van een nieuwe en natuurlijk de lage operationele kosten.

De nadruk ligt voornamelijk op de batterijen

Verreweg het duurste component van zo een elektrische auto zijn de batterijen. Die vertegenwoordigen een flink deel van de totale waarde bij een nieuwe auto en gaan ze over het algemeen zo een 5 jaar mee. Aan de vervanging ben je al gauw een paar duizenden euro’s kwijt en zal bij tweedehands elektrische auto verkopen het duidelijk moeten zijn in welke staat de batterijen zich bevinden. Zo is het mogelijk om een accu rapport samen te laten stellen door een garage. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de oplaadtijd die nodig is voor een volle accu en de afstand die er vervolgens mee afgelegd kan worden. Door dit te toetsen met de fabrieksgegevens, kan een uitspraak gedaan worden over de staat van de batterijen.

Tweedehands elektrische auto verkopen, zal zo vlot verlopen en komt de prijs hoger te liggen. Bij elektrische auto’s is er (nog) altijd sprake van een lage restwaarde en zijn alle ondersteunende gegevens welkom om toch nog een voordelige prijs voor de auto te krijgen.

Related Posts