Autobedrijf Mulder

Import service met garantie

Zoek lekker online naar alle relevante auto informatie

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) houdt al tientallen jaren alle relevante informatie bij van de voertuigen die zijn geregistreerd in ons land en is het mogelijk inzage te krijgen in hun gigantisch bestand. Daarvoor hoef je niet persoonlijk langs te gaan bij een kantoor van de RDW dankzij het online voertuigen informatie systeem (ovi).  Controle van de voertuiggegevens middels de RDW Ovi geschiedt dus gewoon online en wordt de meeste informatie gratis verstrekt.

Je hoeft dus niet speciaal uit huis

Voor het achterhalen van informatie over een specifieke auto kan er gewoon een beroep gedaan worden op de RDW database en hoef je daarvoor het comfort van jouw huis niet eens achter te laten. Zo achter jouw computer kan er al een complete analyse worden gemaakt van een auto die je op het oog had en bespaart zo een online check jou niet alleen veel tijd,maar zeker ook de nodige centen door geen miskoop meer te doen.

Wat kan er dan allemaal opgevraagd worden?

Voor alle duidelijkheid: informatie over de eigenaar van de auto kan absoluut niet achterhaald worden en beperkt de verschaffing zich puur tot de auto zelf. Zo kan je de onderhoudshistorie opvragen en zie je ook wleke reparaties allemaal zijn verricht. De km stand hoort er natuurlijk ook bij en kan er gezien worden hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Een auto die binnen relatief korte tijd een aantal eigenaren heeft gehad zal met dse nodige voorzichtigheid bekeken moeten worden. Het doel van het openbaar stellen van alle relevante auto-informatie door de RDW is om ervoor te zorgen dat het aantal fraudegevallen sterk teruggedrongen wordt en men ook weet waar men voor betaald. Auto’s zitten gecompliceerd in elkaar en heeft lang niet een ieder voldoende kennis om bij de aankoop zelf een grondige analyse te kunnen maken. De RDW Ovi biedt de mogelijkheid dat een ieder in staat is om toch een analyse te kunnen maken van de staat van het voertuig.

Related Posts