Import service met garantie

Denk je er aan om een auto te leasen? Dit zijn de voordelen

Hoe fijn is het als je een eigen bedrijf hebt en alles op rolletjes loopt. Ondertussen gaan de jaren snel voorbij. Het gaat steeds beter en beter met het bedrijf en je wilt graag investeren in het bedrijf. Dit is een goede stap om te nemen, omdat je zo steeds meer mogelijkheden kunt creëren en klanten de beste service kunt geven. Veel mensen kiezen ervoor om een groter pand te huren of nieuwe mensen aan te nemen. Echter, kun je dit ook doen door een bedrijfsauto aan te schaffen. Zo kun je je makkelijk van A naar B verplaatsen en het is een makkelijke manier om meer reclame voor het bedrijf te maken. Als ondernemer kun je ervoor kiezen om een auto met financial lease aan te schaffen. Wil jij weten hoe voordelig dit is? In dit artikel kun je hier meer over lezen!

Wat is financial lease?

Door een financial lease af te sluiten, kun je een auto op afbetaling kopen. Dit scheelt, want je hoeft niet in een keer een groot maandbedrag te betalen. Naast het kopen van een auto kun je ervoor kiezen om grote bedragen elders te investeren. En geen zorgen! Iedereen met een bedrijf kan hiervoor in aanmerking komen. Het maakt niet uit of je werkzaam bent als ZZP’er of als je een klein of groot bedrijf hebt. Jij kunt binnenkort over de weg scheuren in een toffe bedrijfsauto. Het leasen van een auto kan makkelijk op online gedaan worden en dit kun je ook nog eens binnen een paar stappen doen. Om een financial lease af te sluiten, zijn er enkele zaken die je bij de hand moet hebben. Het eerste wat je moet weten, is hoeveel de nieuwe auto gaat kosten. Vervolgens kun je de andere kosten voor jouw financial lease berekenen. Hierbij hebben we het over kosten als de aanbetaling, looptermijn en slottermijn. Je kunt dit invullen op basis van wat haalbaar is binnen jouw persoonlijke situatie. Ben je er klaar voor om de financial lease aan te vragen? Dan kun je binnen een werkdag te weten komen of je jouw financial lease wordt toegekend.

Voordelen van financial lease

Het groot voordeel van een financial lease, is dat je na het kopen van de auto is dat je meteen de economische eigenaar bent. Hierdoor kunnen zij bij het invullen van het belastingformulier in aanmerking komen voor verschillende vormen van aftrekkosten. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een ander groot voordeel is dat de kosten van de auto, als zakelijke kosten op de balans van het bedrijf worden geboekt. Denk aan kosten voor APK, benzine, parkeerkosten, motorrijtuigenbelasting en veel meer. Houd er rekening mee dat er enkele voorwaarden zijn verbonden aan het afsluiten van een financial lease. Zo is het belangrijk dat de auto niet ouder dan 12 jaar is wanneer de financial lease ten einde komt afloopt. Een andere voorwaarde is dat de auto niet meer dan 200.000 kilometer gereden mag hebben, op het moment dat de lease  wordt afgesloten.

In het kort, het kopen van een bedrijfsauto is een goede manier om te investeren in jouw bedrijf. Door dit met een financial lease aan te schaffen, hoe je niet meteen een groot bedrag uit te geven, je komt in aanmerking voor aftrek kosten en je bent meteen de economische eigenaar van de auto. Uiteraard brengt dit nog veel meer voordelen met zich mee. Dus wat zeg je ervan? Ga ook investeren in een nieuwe bedrijfsauto?

Related Posts