Import service met garantie

Een auto importeren: hoe regel ik een Nederlands kenteken?

Het importeren van een gebruikte auto vanuit bijvoorbeeld Duitsland en België is al lang geen exotische bezigheid meer. Er zijn financiële voordelen te behalen en de keuze is reuze. Meer modellen, meer uitvoeringen, meer extra’s.

Wanneer je er in bent geslaagd een auto aan te schaffen en die tot aan de Nederlandse grens hebt weten te brengen, heb je nog een paar obstakels te gaan voor je er officieel de weg mee op mag.

Schouwing

Bij de RDW moet de auto gekeurd worden. Als deze keuring met succes heeft plaatsgevonden dan moet er aangifte gedaan worden voor de BPM. Dit kan door het aangifteformulier samen met het goedkeuringsbewijs van de RDW ter plaatse in de brievenbus van de belastingdienst te deponeren. Zodra de belastingdienst de aangifte heeft verwerkt krijg je te horen wat je moet betalen. Als deze betaling heeft plaatsgevonden, dan zal binnen twee weken het kentekenbewijs aangemaakt worden. Deze zal naar je opgestuurd worden.

Met dit kentekenbewijs kan je de daadwerkelijke kentekenplaten laten maken. Zodra deze op je auto zitten, mag je dan eindelijk de weg op.

Officieel Kenteken uit Nederland

Kosten

Voor de schouwing van de auto bij de RDW betaal je ruim 100 euro, maar dit is afhankelijk van een aantal factoren. Bekijk hier op de site van de RDW wat voor jou van toepassing is. Hou verder rekening met kosten voor het aanmaken van de kentekenplaten (ongeveer 40 euro) en je eendagskenteken om bij het RDW keuringsstation te komen en de tijdelijke WA verzekering die je op die dag moet hebben (ongeveer 50 euro).

Related Posts