Import service met garantie

Motor theorie examen

Om je motorrijbewijs te halen moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat in de categorie A. Ben je in het bezit van een rijbewijs B? Dan mag je gelijk al beginnen met het volgen van praktijklessen. Voordat je praktijkexamen gaat doen moet je dan nog wel je theorie examen halen.

Rijbewijs B of theoriecertificaat

Met een rijbewijs B heb je dus al een kleine voorsprong, omdat je dan al een goede kennis hebt van het verkeer. Tijdens je motorlessen moet je het rijbewijs B altijd bij je hebben. Ben je niet in het bezit van rijbewijs B, dan moet je je theoriecertificaat kunnen laten zien en je identiteitskaart of paspoort.

Verandering in praktijkexamen

Het praktijkexamen is veranderd sinds 1 april 2004. Het bestaat nu uit twee examens, namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Voor het onderdeel voertuigbeheersing heb je rijbewijs B nodig, of een theoriecertificaat categorie A. Om het deel verkeersdeelneming af te mogen nemen moet je altijd in het bezit zijn van een theoriecertificaat categorie A.

Theorie leren

Om je voor te bereiden op het theorie examen kan je gebruik maken van theorie boeken. Belangrijk is dat je een nieuw theorie boek gebruikt aangezien regels nogal eens aangepast worden. Vind je het fijner om je online voor te bereiden op het theorie-examen? Dit kan ook; er zijn verschillende online leeromgevingen. Motor theorie oefenen is erg belangrijk, hoe meer je oefent, hoe hoger de kans dat je in één keer slaagt.

Theorie examen afleggen

Je bent er klaar voor! Je hebt je voorbereid door middel van een theorie boek of een online leeromgeving. Nu kan je je aanmelden bij het CBR. Hier wordt het theorie examen afgelegd. Bij het CBR krijg je een audiovisueel examen dat je verkeerskennis toetst. Met het theorie-examen in the pocket kan jij door naar het praktijkexamen. Heb je je praktijkexamen gehaald, dan kan je je rijbewijs aanvragen. Na ongeveer 5 werkdagen kan je dan je rijbewijs op gaan halen. Hierna kan je gaan genieten van je motorrijbewijs!

Related Posts