Import service met garantie

Van Autobahn naar Rijksweg: import van een tweedehands auto uit Duitsland

Behalve bier, bratwurst en kuilgravende toeristen op het strand hebben onze oosterburen natuurlijk nog veel meer moois te bieden aan Nederland: goed onderhouden tweedehands auto’s. Het importeren van occasions vanuit Duitsland is niet voor niets een aan populariteit toenemend fenomeen. Maar is dat beetje meer moeite (je moet toch weer even je steenkolenduits afstoffen) voor het kopen van een auto het wel waard? Het antwoord: dat ligt eraan…

Voordelen

Wij Nederlanders zijn gek op een koopje. Ome Gerard zal je op elk gemiddeld verjaardagsfeest vertellen: “Waarom zou je nog een nieuwe wagen kopen? Zodra je de showroom uitrijdt is deze nog maar de helft waard”. En daarom kopen we dan ook massaal tweedehands auto’s. Omdat Duitsland een veel grotere markt is dan Nederland, is er daar logischerwijs meer keus. En omdat de gründliche Duitsers over het algemeen goed voor hun beestje zorgen, auto’s aanschaffen met veel opties en deze ook weer relatief snel van de hand doen, is de kwaliteit van deze keuze ook nog aan de hoge kant.

Import Porsche

De beste reden is natuurlijk een financiële; je kunt aardig besparen op de aanschaf van een auto als je dit in Duitsland doet. De voornaamste oorzaak hiervan is dat in Duitsland geen BPM betaald hoeft te worden voor nieuwe auto’s, en aangezien de handelsprijs voor auto’s daar al lager ligt betekend dit een lagere aanschafprijs. Wat dan logischerwijs weer terug te zien is in de prijzen van occasions. Daarbij is het BPM tarief wat je moet betalen bij import voordeliger dan bij aanschaf van een nieuwe auto in Nederland. Tel daarbij op dat je geen BTW hoeft te betalen bij import van een gebruikte auto uit Duitsland en met een beetje geluk en goed zoekwerk kan het verschil in prijs voor dezelfde auto zo’n 35% lager liggen als je een stukje de grens over bent.

Nadelen

Natuurlijk gaat het importeren van een auto niet alleen maar over rozen. Ten eerste moet je op zoek gaan en een juiste auto vinden in een ander land met een andere taal, iets wat sommige mensen zou kunnen afschrikken. Ook kan je niet je auto op Nederlands kenteken inruilen voor extra korting bij een Duitse dealer. Je moet de auto vanuit Duitsland naar Nederland zien te krijgen en het proces van inschrijven en het verkrijgen van een Nederlands kenteken kost ook meer tijd en moeite dan bij een lokaal gekochte auto (maar het staat uitstekend beschreven op de site van de RDW).

Doen?

Het is zeker de moeite waard om online in Duitsland te kijken naar het type auto waar je naar op zoek bent. Mocht je een geschikt aanbod tegenkomen, dan is het een kwestie van berekenen wat je kwijt bent aan het proces van import en dit te vergelijken met het aanbod en de vraagprijs in Nederland. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook bedrijven die dit voor jou kunnen doen. En als de vergelijking positief uitpakt dan zou je zomaar in een mooie goed uitgevoerde wagen kunnen rijden terwijl je flink wat geld hebt bespaart.

Kan je leuk besteden aan een vakantie. Naar Duitsland bijvoorbeeld.

Related Posts